Gyártásfelügyelet

Gyártásfelügyeleti rendszer

Különböző vezérlésekkel működő gyártógépek valós idejű, távoli monitorozása és diagnosztikája.

 • Kézenfekvő és költséghatékony megoldás azok számára, akik szeretnének elindulni a digitális gyártás útján.

 • Átfogó képet szolgáltat a gyártási eseményekről, valamint rávilágít a veszteségképződés gócpontjaira.

 • Valós időben biztosít pontos OEE-érték visszacsatolást, így támogatva a gyors beavatkozás lehetőségét és hatékonyságfokozást.

 • Speciális diagnosztikai moduljai révén fókuszál leendő hibaeseményekre, amelyek megelőző karbantartással elkerülhetőek.

 • Széleskörű funkcionalitása által egyaránt támogatja a karbantartás, műszakvezetés és menedzsment mindennapi munkáját.

A rendszer funkciói

Gyűjtse össze termelése legfontosabb információit egy oldalon!

Az aktuális hierarchiaszintet kiválasztva késleltetés nélkül monitorozhatja gyártása pillanatnyi vagy adott időszakra beállított hatékonyságát és annak részleteit, támogatva az azonnali beavatkozást.

A kijelző akár adott gyártógépegység mellé is közvetlenül telepíthető, támogatva a kezelő munkáját.

A kijelzőn elérhető főbb mutatók:

 • gép állapota,
 • teljes eszközhatékonyság és egyes összetevői:
  • minőségi mutató: megfelelő és hibás termékek aránya,
  • rendelkezésre állás: termelésben és azon kívül eltöltött időszakok aránya,
  • teljesítménymutató: az elvárt és a valós ciklusidő aránya,
 • darabszámok, ciklusidők kijelzése,
 • legutóbbi hibaüzenetek.
Modern gyártósorok szinte elengedhetetlen komponensei az ipari, többtengelyes robotkarok, amelyek rendeltetésszerű működése a hatékony gyártás alapfeltétele.

Mechanikai diagnosztikai modulunk segítségével nyomon követhetők egy-egy robotkar ciklikus manipulációja során fellépő főbb fizikai jellemzők, úgy mint az egyes tengelyeken megjelenő motoráramok, hőmérsékletek és nyomatékok.
Normál üzemben ezek az értékek a robot mozgása során előre definiált intervallumban váltakoznak, nem megfelelő használat során (például TMK hiánya, akadály a robot pályáján, stb.) azonban kilépnek a névleges tartományból.

Megelőző karbantartást támogató modulunk folyamatosan monitorozza a fenti paramétereket, és amint azok a határértékek közelébe érnek, értesítést küld a feliratkozott felhasználóknak.

Így még a tényleges hiba beállta előtt fel lehet készülni és reagálni lehet az anomáliára, csökkentve ezzel a nem tervezett állásidőt, termeléskiesést.

Minden üzenet egy helyen.

Különböző típusú robotkarok és cellavezérlők gyári figyelmeztető- és hibaüzeneteit rendszerezzük egységes formátumba.

A hibák egyedi hibakóddal, időbélyeggel és forrásmeghatározással (melyik gyártósziget, melyik eszközétől érkezett) kerülnek adatbázisunkba a hiba beálltával egyidőben.

A különböző üzeneteket a kiválasztott hierarchiaszint szerint csoportosítjuk, valamint típusonként (hiba, figyelmeztetés, üzenet) osztályozzuk és vizualizáljuk. Hibastatisztika modulunk ezen jelzéseket dolgozza fel.

Nem tervezett leállások befolyásolják talán leginkább gyártósoraink és ezáltal gyárunk elvárt termelékenységét.

Evidens cél tehát, hogy meglévő gépeink a lehető legtöbb időt töltsenek hibamentesen a terv szerinti termelési időszakokban.

Kiemelt fontosságú, hogy a nem várt hibaállapotokban eltöltött gépállapotokról objektív képet kapjunk, megismerjük a legfőbb hibaokokat (géphiba, anyaghiány, stb.), ami alapján akciótervet készíthetünk ezen idők redukálására.

Rendszerünk ennek támogatásához a gyűjtött hibaüzenetekből készít statisztikát, így szűrhetünk arra, hogy tetszőleges időszakokban mely hibák fordultak elő a legtöbbször, vagy éppen a leghosszabb ideig, amelyekből TOP10-es listát kapunk.

A flexibilitás és univerzalitás jegyében olyan, könnyen egyénre szabható funkciókat is elhelyeztünk webalkalmazásunkban, aminek jóvoltából akár a végfelhasználó is készíthet magának egyéni adatsorokat néhány kattintással.

A megjeleníteni és tárolni kívánt adatpontok forrásaként a hálózatba kötött vezérlések valamennyi változótípusát elérhetjük.

Az így monitorozott paraméterekhez tetszőleges határértékek rendelhetőek, amelyek átlépése esetén rendszerünk automatikusan értesíti az arra feliratkozott felhasználókat.

További elérhető funkciók:

 • Robot/PLC adatlap
 • Eszközstátusz
 • I/O állapotok, változók
 • Biztonsági mentés
 • Jogosultságok kezelése
 • Műszakok kezelése

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Amennyiben érdeklik termékeink és szolgáltatásaink, vagy további információra van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot!